Ads Top

Order 22 miljoen euro energiezuinige technologie voor cruiseschepen

Imtech (technische dienstverlening in Europa en op de mondiale maritieme markt) heeft van de Duitse scheepswerf Meyer Werft in Papenburg een order ontvangen voor de energie-efficinte lucht- en klimaattechnologie aan boord van twee nieuwe cruiseschepen van Norwegian Cruise Line. Deze order vertegenwoordigt een waarde van ruim 22 miljoen euro. Tevens is er een optie overeengekomen voor de energiezuinige lucht- en klimaattechnologie aan boord van nog eens twee cruiseschepen.
Ren van der Bruggen, CEO Imtech: ‘De cruisemarkt kenmerkt zich door hoge groeiverwachtingen. Voor Imtech resulteert dit in talloze orders voor zowel nieuwbouw als upgrading en renovatie van technische oplossingen aan boord van dit soort schepen. Slimme, intelligente totaaloplossingen met een hoge mate van automatisering maken het mogelijk aanzienlijke besparingen in de energiehuishouding aan boord te realiseren en tegelijkertijd het comfort voor passagiers te optimaliseren. Dit maakt verdere groei van Imtech in deze markt mogelijk.’
 Intelligente HVAC-oplossingenDe 143.500 ton wegende cruiseschepen zijn de grootste cruiseschepen ooit gebouwd in Duitsland. De capaciteit van elk van de schepen bedraagt meer dan 4.000 passagiers. Imtech (Imtech Marine) is verantwoordelijk voor de HVAC-technologie (alle technische oplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning) die niet alleen energie-efficint is maar ook maximaal comfort biedt aan passagiers. Op beide schepen is voor het eerst het futuristische ‘Freestyle Cruising' concept van Norwegian Cruise Line van toepassing. Dit betekent dat passagiers ieder naar eigen inzicht en beleving invulling kunnen geven aan het fenomeen ‘cruisen’, van chique tot sportief, van actief tot passief, van culinair tot cultureel etc. De schepen zullen in 2013 en 2014 aan Norwegian Cruise Line worden overgedragen.
 Imtech: sterke technologiepartner in de cruisemarktImtech is momenteel tevens als technologiepartner van de Meyer Werft betrokken bij de energiezuinige lucht- en klimaattechnologie aan boord van twee cruiseschepen uit de Soltice-klasse, evenals twee andere omvangrijke cruiseschepen van Norwegian Cruise Line. De laatste jaren is Imtech betrokken bij de technologie aan boord van meer dan 30 grote cruiseschepen op meerdere scheepswerven. Deze ervaring heeft er mede toe geleid dat Imtech thans als leidende innovatieve partner acteert voor intelligente en energiezuinige HVAC-technologie op de cruisemarkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.