Ads Top

'Superkeurmerk’ voor groene bedrijven

Climate Neutral Group (CNG) lanceerde vorige week dé nieuwe standaard voor organisaties en bedrijven die hun CO2-voetafdruk willen verlagen: Klimaatneutraal gegarandeerd. Deze betrouwbare standaard maakt voortaan in één oogopslag duidelijk hoe groen een organisatie of bedrijf is én garandeert dat ook. Frisdrankfabrikant Oggu is de eerste organisatie die dit predicaat mag voeren.
Klimaatneutraal gegarandeerd onderscheidt zich door een pragmatische manier van werken en een flexibele aanpak. Bedrijven die willen ‘vergroenen’ kunnen ervoor kiezen hun CO2-voetafdruk naar nul te brengen voor de gehele organisatie of voor delen daarvan.
Om de impact op het klimaat tot nul terug te brengen (klimaatneutraal),  doorlopen organisaties een stappenplan met acties die ertoe moeten leiden dat de CO2-voetafdruk van de organisatie kleiner wordt. CNG toetst vervolgens het plan en de activiteiten. Uiteindelijk mag de organisatie één of meerdere Klimaatneutraal gegarandeerd-logo’s voeren: onderneming, dienst, product, evenement, vliegen of rijden. De logo’s krijgen een jaartal en zijn ook beschikbaar in het Engels. Jaarlijks vindt monitoring plaats om te garanderen dat het logo nog altijd terecht is toegekend.
De route voor organisaties die in aanmerking willen komen voor een Klimaatneutraal gegarandeerd-logo begint bij het vastleggen van de grenzen en het bepalen van de scope: wat willen we klimaatneutraal maken? Daarna wordt de CO2-voetafdruk berekend en gereduceerd tot nul door (slimme) besparingen, interne reductie, waarna het restant extern gereduceerd wordt via klimaatprojecten. Tot slot zijn bedrijven verplicht te rapporteren over hun klimaatbeleid en hun acties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.