Ads Top

Vijftienhonderd scholieren springen op duurzame dansvloer


Zo’n vijftienhonderd middelbare scholieren dansen vandaag in het Eindhovense Evoluon op een dansvloer die stroom opwekt. Ze willen zo voldoende energie vrijmaken om zeshonderd ledlampjes van elektriciteit te voorzien.
De stunt vormt de afsluiting van de Eureka!Cup, een ontwerpwedstrijd voor scholieren uit havo en vwo 1 tot en met 3, georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) in samenwerking met Fontys Hogescholen en andere universiteiten, bedrijven en instellingen. De scholieren moeten met hun gedans voldoende energie opwekken om een lichtornament met zeshonderd led-lampjes, gesponsord door Philips, voluit te laten stralen.
De leerlingen en hun begeleiders (vijftig scholen, 163 teams) zijn 26 mei de hele dag in het Evoluon ter afsluiting van de Eureka!Cup. In deze ontwerpwedstrijd hebben de scholieren in groepjes gewerkt aan opdrachten rond het thema: ‘Watt’s Going On?’ (duurzame energie). De opdrachten liepen uiteen van het ontwerpen van een duurzame energiecentrale tot het laten rijden van energiezuinige auto’s. Het doel is de leerlingen te laten kennismaken met de toepassingen van technologie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.