Ads Top

PvdA wil meer geld voor zonnepanelen


Duizenden gezinnen willen graag zonnepanelen op hun huis leggen. Zoveel dat de nieuw ingestelde subsidieregeling al snel 'overtekend' was. Ook de interesse voor biovergisters is veel groter dan het tot nu toe beschikbare budget. De PvdA wil die budgetten verhogen. De Minister wil dat niet.
Gisteren bleek in het debat dat de Minister wil vasthouden aan de ingestelde plafonds. Dat betekent dat er vele duizenden gezinnen teleurgesteld zullen moeten worden omdat ze niet in aanmerking komen voor subsidie voor zonnepanelen. En het betekent dat tientallen boeren die een innovatieve oplossing voor hun mest wilden toepassen, nog een tijd moeten wachten. En het betekent dat er honderden miljoenen euro's die beschikbaar zijn voor windenergie op de plank blijven liggen, omdat er 1,5 miljard euro beschikbaar is, terwijl maar 700 miljoen maximaal wordt aangesproken.
Tweede Kamerlid Diederik Samson: "Waarom rigide vasthouden aan de vastgestelde bedragen, als we weten dat ze evident verkeerd zijn vastgesteld? Te hoog bij windenergie, te laag bij zonne-energie. Het is beter voor het milieu, voor investeerders en voor al die enthousiaste zonne-energiegebruikers als we dat corrigeren."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.