Ads Top

‘Groene’ show van Essent en RWE is verleidingstruc


De deal die Essent en RWE dinsdag hebben gesloten is een truc om Provinciale Staten van Noord-Brabant op het verkeerde been te zetten. Dit zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant. "Er is eigenlijk helemaal niets veranderd aan de plannen van RWE op het gebied van duurzaamheid. Nieuw is dat er een boete moet worden betaald aan de aandeelhouders van Essent als de plannen niet worden gerealiseerd. Met een belofte van nóg meer geld, probeert de directie van Essent tegen beter weten in de verkoop te redden." Provinciale Staten van Noord-Brabant stemde onlangs tegen de verkoop van Essent, maar Gedeputeerde Staten probeert deze verkoop er alsnog door te drukken. Ook de fractievoorzitter van de SP in Noord-Brabant, Nico Heijmans, is totaal niet onder de indruk van het aanbod van RWE en Essent. "Dit ‘groene’ contract is een zinloze verleidingstruc. Zij willen de sterren wel uit de hemel plukken als wij instemmen met hun fusieplan, maar dat gaat wat ons betreft niet gebeuren."
Het lijkt erop dat ook de VVD in Noord-Brabant op dit standpunt staat. Fractievoorzitter Mieke Geeraedts zegt woensdag in het Brabants Dagblad: "Wij gaan er nog steeds vanuit dat Gedeputeerde Staten de uitspraak van de statenmeerderheid volgt. Ook al is zij wettelijk bevoegd om daarvan af te wijken, wij vragen ons af of dat moreel en democratisch geoorloofd is."
Donderdagavond praat de Tweede Kamer met minister van der Hoeven over de verkoop van Essent. Kant wil dat van der Hoeven een eventuele verkoop van Essent tegen houdt. “De verkoop van Essent is niet in het belang van de energiegebruikers. De minister moet het publieke belang voorop stellen en een eventueel verkoopbesluit dus vernietigen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.