Ads Top

Energiesector ziet VS als belangrijkste locatie voor nieuwe investeringen


Energiemaatschappijen zien de Verenigde Staten als de belangrijkste locatie voor toekomstige investeringen in duurzame energie. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van KPMG onder 200 bestuurders in de energiesector.
Met het aantreden van president Obama is het vertrouwen van de energiesector in de Verenigde Staten duidelijk toegenomen en daarmee in de gedane toezeggingen op het gebied van milieu door de Amerikaanse politiek. Daarmee is de Verenigde Staten dubbel zo populair voor buitenlandse investeringen dan bijvoorbeeld India, dat een tweede plaats bezet op de ranglijst van meest populaire investeringslocaties.
Ruim 40 procent van de bedrijven wil op korte termijn met duurzame energie projecten investeren in de Verenigde Staten. En op de vier bedrijven verwacht dit in India te doen, ruim 20 procent in China en nog eens 20 procent in Canada.
Uit het onderzoek van KPMG blijkt voorts dat de wereldwijde energiesector nog steeds positief is over duurzame energie. Bijna 80 procent van de bestuurders in de sector vindt dat duurzame energie projecten economisch levensvatbaar zijn ondanks de instorting van de prijzen van fossiele brandstoffen en grondstoffen alsmede de gevolgen van de kredietcrisis. De aankondigingen vanuit de Verenigde Staten dat de Amerikaanse politiek duurzame initiatieven gaat steunen, heeft volgens Hans Bongartz van KPMG het vertrouwen in een toename van subsidies doen toenemen.
Ondanks de recessie blijken de onderzochte bedrijven optimistisch over de fusie- en overnamemarkt. Bijna 60 procent verwacht dat het aantal transacties in de energiesector de komende twaalf maanden zal toenemen of gelijk zal blijven. Volgens de bedrijven zal de waarde van de transacties echter ingrijpend veranderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.