Ads Top

Veel energie voor energiezuinige woningen

Met een groepsfoto bezegelden Utrechtse ondernemers, wetenschappers, politici en afgevaardigden van maatschappelijke organisaties op 10 september op landgoed De Horst in Driebergen hun commitment om de komende periode actief bij te dragen aan de ‘nul-op-de-meter’ ambitie. De energie en het enthousiasme was onder alle partijen voelbaar. “We staan voor een nieuw begin”, aldus dagvoorzitter Arko van Brakel.

De doelstelling van 50.000 'nul-op-de-meter' woningen is haalbaar. De regio vormt hierin de sleutel tot succes. Manon Janssen, CEO van Ecofys en boegbeeld van de Topsector Energie, maakte een rake vergelijking met de topprestaties van Jeroen Dubbeldam op het afgelopen WK-springen. Hij legde de lat hoog en zijn paard haalde de ruim 1.55m hoge sprongen. Leg je de lat lager, dan zal het paard ook lager springen. We kunnen de ambitie wel verlagen naar de 36.000 woningen, die minimaal haalbaar zijn, maar daarmee doen we onszelf te kort. De regio Utrecht is het aan zijn stand verplicht om minstens voor de 50.000 te gaan. Manon Janssen: "50.000 woningen in 2020 is haalbaar als je erin gelooft en ervoor gaat. De Topsector Energie ondersteunt dit initiatief volledig."

De provincie Utrecht is een van de partners van de Economic Board Utrecht. De EBU zet zich in om een economische, duurzame ontwikkeling in de regio Utrecht te stimuleren, door bedrijven, kennisinstellingen en overheden te verbinden en enthousiasmeren rond innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.