Ads Top

Eneco opnieuw favoriet in onderzoek naar energieleveranciers

Eneco wordt door respondenten die zich online oriënteren naar een energieleverancier als favoriet aangewezen. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in november uitvoerde. Eneco eindigt in het halfjaarlijkse onderzoek voor de tweede keer op rij bovenaan de ranglijst. Nuon en Essent stijgen beide drie plaatsen, naar de respectievelijk tweede en derde plaats. Tijdens het onderzoek gaven de respondenten in totaal 178 individuele beoordelingen over 32 verschillende websites.
Eneco werd zes maanden eerder nog door 47,5% van de respondenten gevonden, maar moet het ditmaal met een vindbaarheid van 32,5% doen. De website zelf maakt vervolgens wel een goede eerste indruk, waardoor vrijwel alle bezoekers erop doorgaan. Eneco scoort op alle door WUA! onderzochte thema's hoger dan een 7, en wordt net als in mei door 15% van de respondenten aangewezen als favoriete aanbieder.
Nuon stijgt van de vijfde naar de tweede plaats, met een Web Performance Score die een punt hoger ligt dan die van zes maanden eerder. Nuon toont op vrijwel alle thema's verbetering ten opzichte van de vorige meting. Het is bovendien de best vindbare aanbieder, met 57,5% van de respondenten die de weg naar de website weet te vinden. 12,5% van de respondenten zou op basis van de online oriëntatie voor Nuon kiezen.
Essent eindigt op de derde plaats in de ranglijst, en stijgt daarmee drie plaatsen ten opzichte van zes maanden eerder. De website wordt door de helft van de respondenten gevonden, waarna goed gescoord wordt op thema's als Gebruiksvriendelijkheid en Vormgeving. Essent krijgt uiteindelijk 10% van de totale voorkeur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.