Ads Top

41 miljoen euro order voor duurzame biogascentrale

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) ontwikkelt voor het Engelse waterbedrijf Nothumbrian Water technologische oplossingen in een innovatieve biogascentrale in Howdon in de UK. Hier wordt op jaarbasis meer dan 4 MW elektriciteit opgewekt. De order vertegenwoordigt een waarde van circa 41 miljoen euro.
Ren van der Bruggen, CEO Imtech: ‘In de UK zijn als gevolg van de economische crisis de investeringen beperkt wat leidt tot hevige concurrentie. Imtech weet zich hieraan deels te onttrekken door sterke focus op hightech oplossingen, partnering en unieke kennis op het kruispunt van afvalwaterbehandeling en energie. De nieuwe order bevestigt de sterke positie van Imtech in de Engelse markt van waterbehandeling. In het kader van haar groeistrategie 2015 onderzoekt Imtech op dit moment de mogelijkheden voor export van deze kennis naar andere Europese landen.’
Van ‘sludge’ naar energieImtech heeft zich in de UK ontwikkeld tot een specialist in behandeling van ‘biosolids’. Dit is rioolslib dat als afval en restproduct vrijkomt bij de zuivering van rioolwater. Door dit duurzaam te behandelen, te reinigen en te verrijken - dit wordt ook wel ‘Advanced Anaerobic Digestion’ genoemd - kunnen ‘biosolids’ worden hergebruikt als biobrandstof. In het Engels heet dit traject populair gezegd ook wel ‘from sludge to energy’ (van ‘sludge’ naar energie). Deze processen vinden plaats in innovatieve biogascentrales. Samen met partner Galliford Try biedt Imtech nagenoeg unieke totaaloplossingen. Recent opgeleverde biogascentrales voor Anglian Water en Welsh Water in Cardiff en Afan blijken tot de meest efficinte in de UK te behoren. De centrales wekken meer dan 6 MW aan duurzame energie op, die wordt gebruikt voor de waterzuiveringsinstallaties, de overtollige energie wordt aan het elektriciteitsnet teruggeven. Mede gegeven deze succesvolle referenties gunde Nothumbrian Water Imtech de order voor nieuwe biogasgascentrales in Howdon.
40.000 ton ‘biosolids’ per jaarVoor Nothumbrian Water zullen Imtech en Galliford Try in Howdon in noordoost Engeland een nieuwe biogasgascentrale realiseren met een totale behandelcapaciteit van 40.000 ton ‘biosolids’ per jaar. Beide partners zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, bouw, inbedrijfstelling en optimalisatie van de centrales, waarmee op jaarbasis meer dan 4 MW aan elektriciteit wordt opgewekt. De centrales zullen in september 2012 in gebruik worden genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.