Ads Top

TenneT opent informatiecentrum in Delft

In de omgeving van Delft en Pijnacker begint TenneT medio april met de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Bleiswijk. Om omwonenden en betrokken goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, wordt vanaf 5 april een informatiecentrum geopend in Delft.
Eind december heeft de Raad van State groen licht gegeven voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding door de Randstad. TenneT heeft afgelopen maanden gebruikt om de aanleg van de verbinding voor te bereiden, onder meer in samenspraak met de gemeentes Delft en Pijnacker. Naar verwachting gaan de bouwwerkzaamheden eind april beginnen. Om omwonenden zo goed als mogelijk te informeren, opent TenneT op de Kalfjeslaan 2 in de wijk Tanthof te Delft vanaf 5 april een informatiecentrum. Hier kunnen vragen gesteld worden, er hangen kaarten van het gebied en er liggen folders met informatie over de bouw van een hoogspanningsverbinding en alles wat daarbij komt kijken. Ook kunnen omwonenden hier terecht voor eventuele schade die is veroorzaakt door de verrichte werkzaamheden. De openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur. Het telefoonnummer is: 026 373 32 39.
Het bovengrondse tracé van de nieuwe verbinding telt 34 mastlocaties, waarin ongeveer 1000 heipalen worden verwerkt. Voor het ondergrondse deel gaat het om 10,8 kilometer waarvan 4,5 kilometer door gestuurde boringen wordt aangelegd. Er vinden in totaal 12 boringen plaats. De kabel heeft een doorsnede van 14,5 centimeter en ligt op haspels die 50.000 kilo wegen en 3,5 meter breed en 4 meter hoog zijn.
De werkzaamheden gaan naar verwachting ruim anderhalf jaar duren en vinden verspreid over het tracé plaats. Op het moment dat er daadwerkelijk werkzaamheden verricht worden in een bepaald gebied, krijgen de omwonenden een bewonersbrief waarin de plaatselijke werkzaamheden specifieker worden toegelicht. Hierin staat dan ook wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en wat die voor omwonenden betekenen. Verder zal TenneT waar mogelijk omwonenden actief betrekken bij de bouw en de werkzaamheden.
De eerste werkzaamheden van de aanleg van de nieuwe verbinding staan gepland in april/mei, rond Delft. Daar wordt begonnen met het aanleggen van mastfunderingen, vindt het vervolg van het archeologisch onderzoek ten zuiden van Delft plaats. Ook wordt aan de zuidzijde van Delft begonnen met het graven van sleuven en het maken van gestuurde boringen voor de ondergrondse aanleg van de 380 kV-kabel. Bij Pijnacker zal worden gestart met de werkzaamheden van de mastfunderingen.
Met het project Randstad 380 kV voorziet TenneT de komende jaren in een fasegewijze aanleg van een noodzakelijke hoogspanningsverbinding in de Randstad tussen Wateringen, Bleiswijk en Beverwijk, verdeeld over een zuidring en een noordring. De nieuwe verbinding is van belang voor de toekomstige leveringszekerheid in de Randstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.