Ads Top

Oplaadpunt voor elektrische auto Maurits van Oranje

Maurits van Oranje heeft vandaag in Amsterdam het oplaadpunt voor zijn elektrische auto in gebruik genomen. Het oplaadpunt, geplaatst door netbeheerder Liander in samenwerking met Nuon en de Gemeente Amsterdam, is één van de ruim honderd openbare oplaadpunten in Amsterdam. Alle elektrische autorijders in Amsterdam kunnen een verzoek doen voor een openbaar oplaadpunt. Maurits van Oranje vervult als voorzitter van het Formule E-team een actieve rol bij het promoten van elektrisch vervoer in Nederland.
"Elektrisch rijden moet voor iedereen toegankelijk zijn en een goede infrastructuur met oplaadvoorzieningen is daarbij essentieel. Dankzij dit laadpunt in mijn buurt kan ik nu mijn elektrische auto gemakkelijk opladen", aldus Maurits van Oranje.
Elektrische autorijders kunnen in Amsterdam een oplaadpunt aanvragen via de site www.amsterdamelektrisch.nl. In samenwerking met energieleverancier Nuon en de gemeente Amsterdam zorgt netbeheerder Liander ervoor dat alle bezitters van een elektrische auto tot in ieder geval eind maart 2012 gratis hun auto kunnen opladen met groene stroom.
Er staan zo'n 300 openbare oplaadpunten en er rijden ongeveer 350 elektrische auto's in Nederland. Meer informatie over elektrisch rijden en het aanvragen van een oplaadpunt in Nederland is te vinden op www.e-laad.nl. De oplaadpassen van alle aanbieders werken inmiddels bij ieder oplaadpunt in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.