Ads Top

Tempo-Team start met elektrisch vervoer

Met het in ontvangst nemen van de eerste elektrische auto’s van Citron, is Tempo-Team gestart met de invoering van milieubewust transport. Naast de Citron C-Zero, is ook gestart met de e-C1 van ECE, waarbij ProLease de auto levert. De uiteindelijke doelstelling is om in alle steden waar Tempo-Team aanwezig is, de vestiging te voorzien van een elektrische auto. “Omdat we in zo veel steden met name lokaal vervoer hebben, zijn we zeer gemotiveerd om dit te gaan realiseren. Elektrisch vervoer heeft de toekomst en is in opkomst, maar de ontwikkeling gaat nog te langzaam. Het is nu vooral een kwestie van doen”, als dus De Jong.
Tempo-Team is ook een van de belangrijke partners in het Dutch Consortium for the Tender of Electric Cars (afgekort DC-TEC). Hierin hebben zich inmiddels ruim 50 bedrijven aangesloten om de krachten te bundelen voor de inkoop van grote aantallen elektrisch aangedreven auto’s. Dit breed gedragen initiatief moet ervoor zorgen dat elektrisch vervoer een serieuze impuls krijgt. De Jong: “Het is nog een beetje een kip en ei verhaal momenteel. Er zijn nog weinig elektrische auto’s omdat er te weinig laadpunten zijn. En er zijn weinig laadpunten omdat er nog te weinig auto’s met elektrische aandrijving rondrijden. Die vicieuze cirkel moeten we dus doorbreken. Gelukkig merken we wel dat steeds meer gemeenten zich nu echt inspannen voor laadpunten. En met de kracht van het consortium krijgen we straks ook meer auto’s. We zijn dus op de goede weg.”
De aanbesteding voor de inkoop van de eerste bestelling auto’s voor het consortium is in een vergevorderd stadium en naar verwachting worden in de tweede helft van dit jaar deze voertuigen afgeleverd. Daarna volgen aanvullende orders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.