Ads Top

Atos Origin levert als eerste wereldwijde IT-leverancier CO2-neutrale hostingdiensten

Internationaal IT-dienstverlener Atos Origin kondigt vandaag aan dat zij CO2-neutrale hostingdiensten gaat aanbieden om klanten te ondersteunen op weg naar een duurzamere bedrijfsvoering. Klanten die hun IT-infrastructuur en -toepassingen hebben uitbesteed aan de CO2-neutrale datacenters van Atos Origin profiteren van het bedrijfsbrede, voortdurende verbeteringsprogramma, dat gericht is op het verder reduceren van de CO2-uitstoot.

De CO2-neutrale hostingdiensten van Atos Origin zijn het resultaat van drie belangrijke acties. De eerste is het doorvoeren van Power Usage Efficiency in al haar servercentra, met als resultaat een efficiënter stroomgebruik. De tweede actie betreft het wereldwijd doorvoeren van een CO2-auditprogramma voor alle datacenters, waarmee Atos Origin de CO2-uitstoot in kaart wil brengen. Vervolgens wordt de Carbon-Neutral Company (recentelijk benoemd tot Best Offset Retailer door Environmental Finance) erbij betrokken. Zij zullen de uitstoot van 117.000 ton CO2 van de datacenters compenseren door investering in een windturbineproject in de Thar woestijn in India.
Marianne Hewlett, directielid van Atos Origin Nederland en verantwoordelijk voor de strategie op het gebied van verantwoord ondernemen: “Duurzaamheid behoort tot de kern van onze bedrijfsstrategie en wij zijn zeer verheugd dat we de eerste IT-leverancier zijn die CO2-neutrale hostingdiensten aanbiedt. Wij begrijpen heel goed de belangrijke rol van technologie bij het reduceren van de CO2-uitstoot van onze eigen organisatie en die van onze klanten. Daarom hebben wij ons portfolio van ‘groene’ IT-oplossingen ontwikkeld, zodat wij onze klanten kunnen helpen op weg naar een duurzamere bedrijfsvoering. ”
Indiaas windturbineproject
Atos Origin heeft voor een windturbineproject in de Thar woestijn in India gekozen. Niet alleen omdat het project het mogelijk maakt via duurzame energie CO2-uitstoot te reduceren, maar ook omdat het een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de lokale gemeenschap. Deze bijdrage omvat een schoonwatervoorziening voor lokale dorpen, het faciliteren van een vaccinatieprogramma en het herstel van een dorpsschool.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.