Ads Top

Nederland scoort krappe voldoende op energiebesparing

Op het gebied van energiebesparing, scoort de Nederlander gemiddeld 65 van de 100 punten. Hoe hoger de score, hoe energiezuiniger men is. Nederlanders scoren dus een voldoende, maar laten nog wel kansen liggen. Dit blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met de nieuwste test van Milieu Centraal kunnen mensen ontdekken wat hun eigen score is.
Bijna iedereen denkt al aardig wat te doen op het gebied van energiebesparing. Maar je kunt verder gaan dan een spaarlamp indraaien en de verwarming een graadje lager zetten. De EnergieBespaarWijzer van Milieu Centraal helpt mensen een stap verder te zetten met maatregelen die de grootste energiebesparing opleveren. De maatregelen zijn verdeeld over vijf categorieën: besparen in een handomdraai, zuinige apparaten, energiebewust op weg, zuinig huis en schone energie.
Met de test van de EnergieBespaarWijzer doorlopen mensen hun huidige situatie en gedrag op de vijf categorieën. Hun totaalscore op deze onderwerpen geeft een goed beeld van hun energiezuinigheid. Deelnemers aan de test kunnen hun energiescore vergelijken met de resultaten van de rest van Nederland. Milieu Centraal helpt hun vervolgens met het verbeteren van hun energiescore door praktische tips. Een hogere energiescore is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook een lagere energierekening op.
De gemiddelde score van de Nederlander is bepaald door onderzoek dat is uitgevoerd door GfK, in opdracht van Milieu Centraal. De score is vastgesteld door een panel van 1.000 mensen 27 vragen te laten beantwoorden over hun woning en hun gedrag op het gebied van energiegebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.