Ads Top

Aardwarmteboring in Den Haag succesvol

Na twee maanden boren heeft Aardwarmte Den Haag v.o.f. de gewenste diepte van ruim twee kilometer bereikt. In de afgelopen dagen is de bron waardoor het warme aardwater omhoog wordt gepompt, uitgebreid getest. Hieruit is gebleken dat er een uiterst succesvolle boring heeft plaatsgevonden.
Een succesvolle boring wordt gedefinieerd door twee randvoorwaarden: de hoeveelheid aardwater dat per uur kan worden opgepompt en de temperatuur van het opgepompte water. De bron is hierop uitvoerig getest. De resultaten tonen aan dat de bron de gewenste hoeveelheid van 150 m3 per uur kan produceren. Dit is ruim voldoende om de beoogde 4.000 woningen en 20.000 m2 bedrijfsruimte in Den Haag Zuidwest te verwarmen. Bovendien heeft het water een temperatuur van ruim 75 graden Celsius. De bron scoort boven verwachting en is daarom zeer succesvol te noemen.
Nog deze week wordt de 38 meter hoge boorinstallatie acht meter verplaatst tot boven de locatie waar de tweede bron wordt geboord. De tweede bron is nodig om het afgekoelde water weer terug de aarde in te pompen. De boring van de eerste bron nam ongeveer tien weken in beslag. Naar verwachting verloopt de tweede boring sneller, omdat de boormaatschappij nu kennis heeft en ervaring met de samenstelling van deze ondergrond. Gedurende de tweede boring wordt de eerste bron tijdelijk afgedicht. De tweede boring is naar verwachting medio oktober gereed. Hierna wordt de boorinstallatie vervoerd en het terrein opgeruimd. Als alles volgens planning verloopt, vertrekt de boormaatschappij eind oktober van de locatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.