Ads Top

Duurzame Dates gewonnen door TCE Go Four

De winnaar van de Duurzame Dates Groningen 2015 is TCE Go Four uit Stadskanaal. Het bedrijf ontving in het provinciehuis de prijs uit handen van gedeputeerde en juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt. TCE Go Four werd beloond voor de Bio Product Processor (BPP), die via enzymen bepaalde gewassen omzet in brandstof of voedingsstoffen. TCE Go Four won ook de publieksprijs.

TCE Go Four was een van de negen Groninger bedrijven die tijdens de Duurzame Dates in het provinciehuis hun ideeën lieten zien. Tijdens deze dag konden jury en publiek uitgebreid kennismaken met de verschillende ideeën voor het opwekken en besparen van energie. Het evenement was bedoeld voor innovatieve bedrijven om kennis te delen en inspiratie op te doen, zodat duurzame initiatieven verder ontwikkeld kunnen worden. Het was de eerste keer dat de Duurzame Dates werden gehouden. De organisatie was in handen van de provincie en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).

Bij het winnende concept van TCE GoFour gaat het om een goed doordacht proces, aldus het juryrapport. De Bio Product Processor is volgens de jury breed toepasbaar in het bedrijfsleven. Verder hoeft er bij de processor geen hoge waarde van oliehoudende gewassen (zoals koolzaad, hennep of soja) gebruikt te worden om toch een goede opbrengst te krijgen.

Juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt roemde verder de grote variatie aan ideeën tijdens Duurzame Dates: "Het is een mooie mix tussen verrassende en nieuwe ideeën. Ideeën die nog ver van de markt staan, en ideeën die bijna kant-en-klaar lijken te zijn om geld en werk te genereren, en die bij kunnen dragen aan een meer duurzame economie".

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.