Ads Top

Nieuw adviesbureau richt zich op duurzaamheid en energie

Met een pittige paneldiscussie over duurzaamheid, onder leiding van Bart Jan Krouwel, is op woendsag 28 april het nieuwe adviesbureau Primum officieel van start gegaan. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de beleidsagenda's van bedrijven en overheden, hiermee neemt de behoefte aan advies en ondersteuning toe.
De naam Primum is afkomstig van het Latijnse Primum Mobilae: 'datgene dat al het andere in beweging brengt'. Dit raakt volgens het bureau de essentie van de duurzaamheidsvraag. Primum ziet duurzaamheid als een concept dat waarde toevoegt. Duurzame concepten markeren een nieuwe tijd die kwaliteit van leven, wonen en werken verbeteren. Primum vat deze visie samen in haar bedrijfsmotto 'sustainability to enrich the world'.
Primum richt zich in eerste instantie op drie speerpunten binnen de energiesector. Respectievelijk zijn dit carbon management (CO2 management en milieuzorg in bredere zin), duurzame gebiedsontwikkeling en lokale energievoorziening. Het bureau wil zich doorontwikkelen tot leverancier van diensten over de volle breedte van duurzaamheid. Hierbij kan ook gedacht worden aan waterhuishouding, afvalmanagement, mobiliteit, enzovoort.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.