Ads Top

ExxonMobil lanceert biobrandstoffenprogramma

Exxon Mobil gaat samenwerken met het vooraanstaande biotechnologiebedrijf Synthetic Genomics Inc. om een nieuwe generatie biobrandstoffen uit fotosynthetische algen te ontwikkelen.
"Deze investering volgt op jaren van planning en onderzoek en is een belangrijke aanvulling op ExxonMobil's inspanningen om een doorbraak te realiseren op energietechnologiegebied," zo zegt Emil Jacobs, vice president research & development bij ExxonMobil Research and Engineering Company. "Om aan de groeiende energiebehoefte van de wereld te kunnen voldoen, zullen meerdere technologieën en energiebronnen vereist zijn. Wij menen dat biobrandstoffen geproduceerd door algen een belangrijk deel kunnen zijn van de toekomstige oplossing op voorwaarde dat onze inspanningen leiden tot een rendabele brandstof met lage netto CO2-uitstoot."
ExxonMobil Research and Engineering Company is een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van onderzoek en ontwikkeling met SGI, een private onderneming die zich richt op de ontwikkeling van genoom-gerichte oplossingen. SGI is opgericht door genoom-pionier Dr. J. Craig Venter. De samenwerking behelst de ontwikkeling van geavanceerde biobrandstoffen uit fotosynthetische algen die uitwisselbaar zijn met de huidige generatie motorbrandstoffen.
Indien het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma succesvol verloopt, verwacht  ExxonMobil in het kader van het project meer dan 600 miljoen dollar uit te geven. ExxonMobil heeft de afgelopen vijf jaar meer dan 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in verbetering van de energie-efficiëntie en het verminderen van de broeikasgasemissies. Tot de initiatieven behoort het ontwikkelen van technologieën die het brandstofverbruik beperken, zoals synthetische materialen die autobanden langer op druk houden, geavanceerde motoroliën en lichtgewicht kunststoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.