Ads Top

Jaarlijkse veiligheidscampagne rond hoogspanning

Elektriciteitstransporteur TenneT begint deze week met de jaarlijkse veiligheidscampagne om aandacht te vragen voor de aanwezigheid van hoogspanningsverbindingen. De campagne "Geef elektriciteit de ruimte" richt zich op een aantal specifieke doelgroepen die in de buurt van hoogspanningsmasten actief zijn.
Dagelijks vinden er activiteiten plaats in de buurt van hoogspanningslijnen. Het kan hierbij gaan om werkzaamheden of recreatieve bezigheden. Bij werkzaamheden kan gedacht worden aan  bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs die landbouwwerktuigen met lange trekarmen of hijskranen transporteren of kiepwagens en agrariërs die het land op gaan met hooiwagens en sproei-installaties. Deze werkzaamheden brengen risico's met zich mee, wanneer deze te dicht bij hoogspanningslijnen worden uitgevoerd. TenneT adviseert om hier alert op te zijn en voldoende afstand te houden tot hoogspanningslijnen. De laagdrempelige bewustwordingscampagne richt zich óók op doelgroepen als vissers, de binnenvaarten hoogwerkers. Dat gebeurt door middel van een gerichte campagne via advertenties en uiteenlopende uitingen bestemd voor deze doelgroepen.
TenneT besteedt veel aandacht aan veiligheid rondom hoogspanning, ook vanwege het maatschappelijke belang van hoogspanningsverbindingen. De campagne sluit aan bij andere initiatieven in de energiesector en heeft een jaarlijks terugkerend karakter.

1 opmerking:

  1. Informatieverschaffing kan erg goed zijn. Veel mensen weten nog te weinig hierover. Gevaren rond dit probleem worden minder snel serieus genomen. Goede zet deze campagne.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.