Ads Top

Uitstoot gasverbruik compenseren met meer bosaanplant

Duurzame energieleverancier Greenchoice heeft een belang genomen van 50% in ontwikkelaar van bosprojecten Face the Future www.face-thefuture.com. Hierdoor dragen klanten van Greenchoice nog beter bij aan het realiseren van nieuwe bossen en aan het tegengaan van de wereldwijde ontbossing. Zo wil Greenchoice het betalen voor de zogeheten ecologische voetafdruk stimuleren. Deze voetafdruk is een getal dat (hypothetisch) weergeeft hoeveel grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep met hun levensstijl in een jaar gebruikt.
Face the Future is gespecialiseerd in het wereldwijd ontwikkelen en uitvoeren van duurzame bosprojecten die klimaatverandering helpen tegengaan en biodiversiteit in stand houden of herstellen. Face the Future is onder meer actief in bosbeschermingsprojecten in Ecuador, herstelt tropisch regenwoud in Maleisië en beheert meerdere bebossingsprojecten in Nederland. De CO2 die door de bossen wordt opgenomen draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De afgelopen 15 jaar plantte Face the Future 50.000 hectare (een oppervlakte zo groot als Cura(cc)ao of alle Waddeneilanden) nieuw bos en beschermde tienduizenden hectares bestaand bos.
Energieleverancier Greenchoice levert groene stroom en groen gas. Daarbij kiezen klanten uit verschillende duurzame energiebronnen. 'Daarnaast bieden we ook aardgas met boscompensatie, zodat de ecologische footprint van onze klanten nog minder wordt,' zegt Jurjen Algra, Marketing Manager van Greenchoice (beeld in bijlage) 'We begonnen in 2004 met bosprojecten in Brazilië (beeld in bijlage)en zien dit als een prachtige stap om de kennis en ervaring van Face the Future maximaal in te zetten.' Door een belang te verwerven in Face the Future krijgt Greenchoice toegang tot verschillende nieuwe bosprojecten en kan ze die direct koppelen aan haar 250.000 klanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.