Ads Top

DHV berekent CO2 footprint DierenPark Amersfoort

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft met DierenPark Amersfoort een aantal toekomstbeelden en maatregelen opgesteld om concrete invulling te geven aan de duurzaamheidsambities van het dierenpark. DHV berekende ook de CO2 footprint van het dierenpark. DierenPark Amersfoort heeft hiermee de Nederlandse primeur.
Donderdag 11 november ontving Peter Kuipers, directeur van DierenPark Amersfoort van Pieter Tanja, leading professional bij DHV het resultaat getiteld 'Zoo, da's duurzaam!'. Kuipers: 'We streven naar een duurzame samenleving met ruimte voor mens en dier en willen daarin voorop lopen. DHV heeft ons geholpen helder te krijgen hoe een duurzame dierentuin eruit ziet en wat we daarvoor beter kunnen doen of meer dan dat we nu al ondernemen.'
De CO2-footprint van DierenPark Amersfoort is 2,8 duizend ton, evenveel als de footprint van ca. 300 gezinnen. 1,1 duizend ton wordt veroorzaakt door de gebouwen en verblijven en het vervoer op het park zelf. Het merendeel van de CO2-footprint (1,5 duizend ton) wordt veroorzaakt door brandstofuitstoot van bezoekers naar en van het park.
DHV en DierenPark Amersfoort hebben hun expertise gebundeld en aantal concrete maatregelen opgesteld om de CO2-footprint in de toekomst te kunnen verkleinen. Recentelijk is het park bijvoorbeeld al overgestapt op windenergie. Zaken die verder worden onderzocht zijn het stimuleren van OV-gebruik en fietsvervoer met elektrische oplaadpunten, het clusteren van warme/koude verblijven en een slimmere logistiek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.