Ads Top

Aardwarmteboring in Den Haag succesvol afgerond

Aardwarmte Den Haag heeft in oktober de diepe boring van de tweede aardwarmteput uitgevoerd. Via deze injectieput gaat het aardwater terug de aarde in nadat de warmte aan de klant is geleverd. De afgelopen dagen is de put uitgebreid getest en de resultaten zijn positief. Frank Schoof en Eric Muller, de directieleden van Aardwarmte Den Haag, zijn zeer tevreden. Want dit betekent dat de aardwarmteboring in Den Haag succesvol is en er in de komende jaren zo'n 4.000 woningen en bedrijven op deze duurzame energiebron aangesloten kunnen worden.
Eind september is de eerste put, de productieput, met positief resultaat getest. De eerste put kan de gewenste hoeveelheid aardwater van 150 m3 per uur produceren met een temperatuur van 75 graden Celsius. Dit is ruim voldoende om de beoogde 4.000 woningen en 20.000 m2 bedrijfsruimte in Den Haag Zuidwest te verwarmen. De tweede put heeft dezelfde positieve resultaten behaald en kan de gewenste hoeveelheid van 150 m3 water per uur verwerken. Nu beide putten gereed zijn, is de diepe boring in Den Haag afgerond.
Vanaf deze week ruimt aannemer WPMI de boorlocatie op. De 38 meter hoge boorinstallatie wordt afgebroken en vervoerd, gevolgd door de tien meter hoge geluidwerende wand die rondom de locatie staat. Het boorterrein wordt vervolgens verder ontruimd. Medio december zijn alle werkzaamheden gereed. Op het terrein blijven alleen de deksels van de twee aardwarmteputten zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.