Ads Top

Reinier Zwitserloot nieuwe commissaris voor TenneT

Ir. Reinier Zwitserloot wordt nieuwe commissaris bij TenneT. Met Zwitserloot (1949) krijgt de Raad van Commissarissen van TenneT iemand die ruime ervaring heeft in de internationale energiesector en zich daarbinnen specifiek op de Duitse sector heeft gericht.
Zwitserloot studeerde aan de Technische Universiteit van Eindhoven en heeft vervolgens diverse managementposities gehad bij Exxonmobil. De laatste tien jaar werkte hij voor het Duitse Wintershall AG. De benoeming past in de internationale ontwikkeling van de elektriciteitstransporteur. TenneT nam vorig jaar een deel van het Duitse hoogspanningsnet over en opereert inmiddels als geïntegreerde onderneming in de Europese energiesector. Met het bundelen van beide transportnetten wordt de komende jaren als sterke Europese speler verder gebouwd aan een goed functionerende markt. TenneT verwacht de komende vijf tot zeven jaar tot zo'n 6 miljard euro te investeren in Nederland en Duitsland gezamenlijk.
De raad van Commissarissen (RvC) van TenneT Holding houdt toezicht op het strategische en organisatorische beleid van het bestuur en op de wijze waarop het bestuur de bedrijfsvoering uitoefent. De raad van commissarissen oefent zijn taken uit in het belang van de onderneming en weegt daarbij alle relevante belangen mee. De raad van commissarissen bestaat uit vijf leden. Zwitserloot neemt de plaats in van ir. R.E. Selman, die eerder dit jaar afscheid nam als commissaris. De overige leden zijn drs. J.F. van Duyne, drs. C. Griffioen RA, dr. ir. A.W. Veenman en dr. J.F. Th. Vugts.
Eerder dit jaar kreeg TenneT ook al een bredere, internationale Raad van Bestuur, die verantwoordelijk is voor het strategische en organisatorische beleid met de benoeming van Martin Fuchs als vierde statutair lid van de Raad van Bestuur. De benoemingen voor zowel de RvC als de RvB hebben de instemming en goedkeuring van de aandeelhouder, het Nederlandse ministerie van Financiën en de minister van Economische Zaken

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.