Ads Top

Energiebesparingsproject voor huurders begonnen


Deze week is in Den Bosch het project 'WATT 'n besparing!' gestart. Bewoners die meedoen, ontvangen een gratis energiepakket en een besparingsadvies op maat. Hiermee willen gemeente 's-Hertogenbosch en de woningcorporaties BrabantWonen, De Kleine Meierij en Zayaz huurders in 's-Hertogenbosch helpen om energie te besparen in hun woning.
Het project wordt per wijk uitgevoerd en start nu in 's-Hertogenbosch West en Rosmalen Noord. Huurders van BrabantWonen, De Kleine Meierij en Zayaz in deze wijken ontvangen de komende maanden een uitnodiging om mee te doen aan het project. Deelnemers krijgen een energieadviseur op bezoek, die adviezen geeft over energiebesparing in de woning. Medewerkers van de Weener Groep zijn hiervoor opgeleid. Bovendien ontvangen deelnemers een leuke shopper met daarin een energiebesparingspakket ter waarde van EUR 30,-. In de shopper zitten diverse energiebesparingsartikelen, zoals een spaarlamp en een douchecoach. Huurders met een inkomen op bijstandsniveau ontvangen een extra groot pakket.
In 2005 wil 's-Hertogenbosch een klimaatneutrale stad zijn, waar gewerkt en geproduceerd wordt zonder negatieve invloeden op het klimaat. 'WATT 'n besparing!' is een project dat prima past bij deze ambitie. De pakketten en adviezen zijn goed voor een energiebesparing van ruim 2 miljoen kilogram CO2 per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.