Ads Top

Warmte uit de aarde verwarmt woning

Woensdagmiddag 9 september levert Vestia Den Haag Zuid-West de eerste duurzame woningen op van het woonproject La Ligne in de Zuidlarenstraat. Om dat moment te vieren wordt de modelwoning aan de Exloostraat 14 opengesteld voor publiek.
La Ligne is één van de eerste projecten waarvan de woningen worden aangesloten op een duurzaam verwarmingssysteem. De woningen en het tapwater worden namelijk vewarmd door diepe aardwarmte. Hierdoor beschikken alle woningen over vloerverwarming en is geen cv-ketel meer in huis aanwezig.
In de Zuidlarenstraat en omgeving staat de komende jaren nog veel meer te gebeuren. La Ligne is de eerste fase van de vernieuwing.
Aardwarmte komt uit de kern van de aarde. Deze is erg heet: 2.000 tot 10.000 graden Celsius. Deze warmte stroomt van de kern naar de korst van de aarde. De energievoorraad in de aardkorst is vrijwel onuitputtelijk. Zandsteen is geschikt om het warme water omhoog te pompen, omdat het waterdoorlatend is. Onder Den Haag bevindt zich zo'n laag. Op een diepte van twee kilometer kan warm water met een temperatuur van ongeveer 75 graden Celsius uit de diepe aarde omhoog worden gepompt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.