Ads Top

Uitbreiding oplaadinfrastructuur elektrisch vervoer

Essent gaat de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Nederland verder uitbreiden. Hierover heeft het energiebedrijf vandaag gesproken met beleidsmakers van gemeente en provincies. Essent zal voor uitbreiding van de oplaadinfrastructuur gebruikmaken van de laadpunten die haar moederbedrijf RWE ook in andere Europese landen plaatst. 'Sinds we twee jaar geleden aankondigden de introductie van elektrisch vervoer in Nederland te versnellen, is er veel gebeurd', vertelt Kjell Biezen, directeur Electric Transportation van Essent. 'Nu is het moment aangebroken dat we ons nog meer gaan richten op de uitbreiding van oplaadinfrastructuur in Nederland.'
Tijdens een 'e-rally' die vandaag werd gehouden (1), is gesproken over de rol die elektrisch rijden in Nederland inneemt en de realisatie van publieke oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Ook presenteerde Essent nieuwe producten voor de Nederlandse markt: een oplaadpaal voor de openbare ruimte en een oplaadpunt voor thuis of op kantoor. De uitkomsten van de gesprekken, zullen door Essent worden meegenomen in de plannen voor uitbreiding van de laadinfrastructuur in Nederland.
Essent zal in het kader van de 'Proeftuinen' voor elektrisch vervoer oplaadpunten realiseren in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Daarnaast zal Essent deelnemen aan een aantal tenders voor laadpunten die momenteel door verschillende gemeentes worden uitgeschreven. Essent heeft met 25 elektrische voertuigen het grootste elektrische wagenpark van Nederland. Onlangs opende het in Leeuwarden haar eerste snellaadstation waar elektrische voertuigen binnen een half uur kunnen worden opgeladen. Binnenkort plaatst Essent nieuwe laadpunten bij haar kantoor in Den Bosch en bij de Amercentrale in Geertruidenberg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.