Ads Top

Rekenmodel voor energie- en klimaatvraagstuk

Vanaf nu kan iedereen zelf de energietoekomst verkennen met een nieuw online rekenmodel dat het strategisch adviesbureau Quintel samen met GasTerra heeft ontwikkeld. De officiële interactieve presentatie van dit energietransitiemodel vindt op 24 september plaats in het Perscentrum Nieuwspoort.
Het strategisch adviesbureau Quintel presenteert samen met hoofdsponsor GasTerra een nieuwe online-versie van een rekenmodel waarmee studenten, onderzoekers, beleidsmakers, politici en andere belangstellenden zelf energiescenario's kunnen doorrekenen. Ter gelegenheid van de lancering van dit energietransitiemodel organiseren beide partners op 24 september in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort een minicongres, waarop de visie op de energietoekomst van Nederland centraal zal staan. Deelnemers kunnen hier zelf actief aan de slag met het energietransitiemodel en eigen energiescenario's samenstellen en doorrekenen.
De kracht van het energietransitiemodel is de praktische benadering. Het is op zich eenvoudig scherpe klimaatdoelstellingen af te spreken, maar wat betekenen die beleidskeuzes voor de dagelijkse praktijk? Heeft het zin om extra kerncentrales te bouwen? Draagt de bouw van grote windparken in de Noordzee voldoende bij? Moeten we het zoeken in centrale energieoplossingen of juist in een decentrale aanpak. Het energietransitiemodel geeft direct antwoord op deze en soortgelijke vragen.  GasTerra ziet het energietransitiemodel ook als een ideale onderwijsmethode. Momenteel toetsen tientallen HBO-studenten de werking van het model. Het uiteindelijke doel is het breed toe te passen in studierichtingen die een relatie hebben met energie(transitie).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.