Ads Top

Woningbouw ziet kansen in voorlichting over energiebesparing

Professionele partijen in de woningbouw, zoals installateurs, adviseurs, makelaars en hypotheekverstrekkers, hebben aandacht voor energiebesparing en zien het als hun plicht om hun klanten hierover voor te lichten. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy BV in opdracht van NL Energie en Klimaat, onderdeel van Agentschap NL onder professionele partijen in de woningbouw. Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral installateurs klanten hierover adviseren. Voor alle professionele partijen in de woningbouw liggen er nog kansen op het gebied van advies over energiebesparende maatregelen.
88 procent van de adviseurs en 85 procent van de installateurs ziet het als zijn plicht om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden rond energiebesparing en de voordelen hiervan. Zij zijn van mening dat zij hun klanten een duidelijke meerwaarde bieden door te adviseren over energiebesparing en de bijbehorende bouwkundige maatregelen. Twee derde van de makelaars (66 procent) vindt het zijn plicht om te adviseren over energiebesparing. Makelaars zijn van de ondervraagde professionals het beste op de hoogte van de subsidiemogelijkheden op dit gebied.
Hypotheekverstrekkers en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) zijn nog niet zo doordrongen van de voordelen van advies over energiebesparing. 59 procent van de hypotheekverstrekkers ziet het niet als zijn verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van energiebesparing. Die verantwoordelijkheid leggen de hypotheekverstrekkers bij de makelaar. Ook de voorzitters van de Verenigingen van Eigenaren leggen de verantwoordelijkheid ergens anders, namelijk bij de bewoners. 37 procent van de verenigingen adviseert proactief over energiebesparing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.