Ads Top

Verwarming en koeling uit de bodem op bedrijventerrein T58

De gemeente Tilburg en Cogas Duurzaam B.V. hebben woensdag 7 juli een overeenkomst getekend om op bedrijventerrein T58-noord een collectief Warmte-Koude-opslagsysteem aan te leggen. Dit betekent dat alle bedrijven die zich gaan vestigen op T58-Noord, voor zowel verwarming als koeling geen gasaansluiting krijgen. Zij maken gebruik van het duurzame Warmte-Koude-opslagsysteem (WKO).
Het WKO-systeem zorgt ervoor dat de kou in de winter in de bodem wordt opgeslagen. Deze koude wordt 's zomers als koeling voor de gebouwen gebruikt. Andersom wordt de warmte in de zomer opgeslagen in de bodem. Deze wordt gebruikt voor de verwarming van de gebouwen in de winter. In de grondverkoop wordt vastgelegd dat de bedrijven alleen een aansluiting op het WKO-systeem krijgen. Cogas zorgt de komende twintig jaar voor de levering van warmte en koude tegen een tarief dat niet meer is dan de gangbare energieprijs.
Het collectieve WKO-systeem biedt ondernemers zowel economische als milieuvoordelen. Bedrijven besparen op de investering in verwarmingsketels en airco's. De gebouwen krijgen een comfortabele klimaatbeheersing. Al het onderhoud van de installaties die de warmte en koude leveren, wordt centraal geregeld, waardoor ook op onderhoudskosten bespaard kan worden. Daarnaast kunnen de bedrijven op het innovatieve Tradepark 58 hierdoor een ´groen imago´ nastreven, omdat een groot deel van de energie duurzaam is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.