Ads Top

Duurzaam ondernemen in het CO2 vrije kantoor van Inepro

Na twee jaar van tekenen, ontwikkelen en bouwen opent Inepro BV binnenkort officieel haar nieuwe hoofdkantoor in Nieuw-Vennep . Dit nieuwe hoofdkantoor is volgens de laatste innovaties en technieken uitgerust, waardoor het een CO2 vrij gebouw is geworden. Aardwarmte en betonkernactivering zijn hiervoor de sleutelwoorden.
Door toepassing van betonkernactivering in combinatie met aardwarmte is het hele gebouw koel in de zomer en aangenaam in de winter. Hierdoor is het gebouw geheel CO2 vrij. De aardwarmte is volgens het zogenaamde Doublet Systeem aangelegd wat betekent dat er twee bronnen in de aarde zijn geplaatst: één voor de afvoer en opslag van de warmte en één voor de afvoer en opslag van de koeling. De betonkernactivering betekent dat er in het hele gebouw, in de vloeren, de wanden en op het dak slangen zijn verwerkt, die de warmte en de koude afgeven, zodat het overal comfortabel is. Als het buiten warm is dan wordt deze warmte in het kantoorpand door het beton geabsorbeerd en door de slangen afgevoerd naar de warme bron. Deze opgeslagen warmte wordt in de winter weer hergebruikt om het gebouw te verwarmen.
Als het in de winter koud is dan wordt de opgeslagen warmte weer uit de grond gepompt en wordt het kantoorpand verwarmd. De opgeslagen restwarmte wordt nu hergebruikt. Tijdens dit proces komt er weer koude vrij. Deze koude wordt dan opgeslagen in de koude bron. Deze opgeslagen koude wordt in de zomer hergebruikt om het kantoorpand te koelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.