Ads Top

Overstap elektrisch rijden te groot voor tweederde bedrijven

Wagenparkbeheerders willen wel elektrisch rijden, maar kiezen omwille van de hoge aanschafprijs en het gebrek aan kennis voor een traditionele vorm van leasen. Dit blijkt uit een inventarisatie van leasemaatschappij WagenPlan onder haar klanten.
Om elektrisch rijden te stimuleren roept WagenPlan op tot het openen van een digitaal steunpunt elektrisch rijden, waar wagenparkbeheerders een proefrit kunnen aanvragen, informatie opvragen en subsidieaanvragen indienen.
In 2020 moeten er volgens de overheid 200.000 elektrische auto's rijden. 'Er moet dan nog wel het nodige gebeuren', constateert Wijnand Akkerman directeur WagenPlan. 'Op dit moment zijn er nog maar een kleine 300 elektrische auto's op kenteken geregistreerd. Wij zien partijen als Nissan, Mitsubishi en Renault hard aan de weg timmeren, maar veel bedrijven wachten af met de aanschaf van een auto omdat zij er nog onbekend mee zijn. Om die reden biedt WagenPlan sinds kort klanten de mogelijkheid om zelf elektrisch rijden te ervaren en bij het aanschaffen van een elektrische laadpaal', aldus Akkerman.
Elektrisch rijden is nu nog duurder dan een benzine- of gasauto, waardoor het minder aantrekkelijk is voor bedrijven. Grootste struikelpunten zijn de hoge aanschafprijs, het gebrek aan kennis en de beperkte actieradius van elektrische auto's.
Ook het gebrek aan oplaadpalen en infrastructuur maakt bedrijven afwachtend. Op dit moment heeft Nederland circa 200 laadpalen. Dit moeten er binnen nu en drie jaar tienduizend worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.