Ads Top

Weer een klap voor Energy Valley

Milieuorganisaties hebben met hun verzet tegen de bouw van een kolencentrale tot hun eigen verrassing een klinkende overwinning geboekt in de strijd tegen 'grijze energie'. Het betekent de derde tegenvaller in een jaar tijd voor Energy Valley. Campagneleider klimaat en energie Rolf Schipper van Greenpeace kan het zelf bijna niet geloven. De Raad van State heeft gisteren zowaar de natuurvergunning voor de bouw van de kolencentrale door Essent in de Eemshaven in Groningen vernietigd. 'Meestal kijkt de Raad alleen of de provincie wel goed naar onze bezwaren heeft gekeken. Dat ze de vergunning voor Essent nu helemaal schrappen, geeft wel aan hoe slecht die in elkaar zat.'

3 opmerkingen:

 1. Er is brandstof genoeg . De meest groene energie is ....kernenergie
  De huidige kern splitsing centrales zijn veilig ,
  en de goedkoopste energie opwekking .
  Het afval is een kleine fractie van alle leugen verhalen .
  En de echte toekomst is kern-fusie middels water .
  Meer info kernfusie zie ... www.fusie-energie.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de extreme aardbeving en enorme water muur van 25 meter hoog , was de centrale nog niet verwoest . De koeling was wel uitgevallen . Een aggregaat en pompen , per helikopter of boot aangevoerd , is een klus voor uren of dagen , maar niet van maanden . Ze stonden met een water-straaltje op grote afstand wat te pissen . Reeds in 1940 maakte men met hol-granaten gaten van ca. 10 cm. door METERS beton , in het fort van Eben Eymael nabij Luik , en dit in enkele MINUTEN . Hier is sprake van onkunde en sabotage !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. compleet verhaal , sorry ...
  Fukoshima is een ramp door onkunde en sabotage !
  Na de extreme aardbeving en enorme water muur van 25 meter hoog , was de centrale in Japan nog niet verwoest . De koeling was wel uitgevallen . Een aggregaat en pompen , per helikopter of boot aangevoerd , is een klus voor uren of dagen , maar niet van maanden . Ze stonden met een water-straaltje op grote afstand wat te pissen . Reeds in 1940 maakte men met hol-granaten gaten van ca. 10 cm. door METERS beton , in het fort van Eben Eymael nabij Luik , en dit in enkele MINUTEN . Hier is sprake van onkunde en sabotage !

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.