Ads Top

HVC neemt belang in Topell Nederland

Energie- en afvalnutsbedrijf HVC heeft een minderheidsbelang van 25 procent genomen in Topell Nederland BV, producent van de hoogwaardige en CO2-neutrale brandstof Biocoal. Dit maakten beide partijen onlangs bekend.
De overeenkomst is een eerste aanzet tot een nauwe samenwerking tussen HVC en Topell Nederland. HVC hoopt veel te kunnen leren van de manier waarop Topell de brandstof Biocoal ontwikkelt en inzet. Het doel van beide partijen is gezamenlijk onderzoek te doen naar een optimaal gebruik van organisch materiaal (biomassa) voor warmte- en elektriciteitsproductie.
Biocoal wordt gemaakt van houtachtig restafval zoals boomsnippers en houtschors. Eén kilo van deze brandstof bevat vijf kWh thermische energie, wat de brandstof een hoogwaardige, duurzame brandstof maakt, en zeer geschikt om als kolenvervanger te worden ingezet bij de productie van grootschalige warmte- en elektriciteitsproductie. Het productieproces staat bekend als torrefactie. Torrefactie geldt wereldwijd als een van de meest interessante technologieën om diverse, laagwaardige biomassastromen om te zetten in hoogwaardige, duurzame brandstoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.