Ads Top

Hybride vrachtauto met minder brandstof naar bestemming

Door een slimme regelstrategie kan een hybride aandrijflijn in een vrachtauto altijd optimaal benut worden. TU/e-onderzoeker Thijs van Keulen heeft een dergelijke regelstrategie ontwikkeld, die aanpassend is voor voertuigmassa en eventuele hoogteverschillen. Dat levert - afhankelijk van het wegtraject - op de rollenbank bij een 12-tons truck een brandstofbesparing op van 7 tot 16%. De regeling bepaalt onder meer de schakelstrategie en de optimale verdeling van vermogen tussen dieselmotor en elektrische aandrijving. De truckchauffeur kan daarnaast geïnformeerd worden over de optimale voertuigsnelheid.
“Om vrachtauto’s zuiniger te laten rijden zullen we de chauffeur meer hulpmiddelen moeten bieden om slimmer te rijden. Mijn methode is een eerste aanzet voor een slimme regelstrategie.” aldus Thijs van Keulen. Het onderzoek is uitgevoerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en gefinancierd door TNO Automotive. Hij verdedigt zijn proefschrift ‘Fuel optimal control of hybrid vehicles’ dinsdag 14 juni.
Onderzoeker Van Keulen heeft een methode ontwikkeld voor optimaal energiemanagement van hybride voertuigen. Zo heeft de truck een navigatiesysteem aan boord dat informatie geeft over onder meer de bochtstraal, de weghelling en de snelheidslimieten. Aan de hand hiervan worden berekend: de optimale vermogensvraag en -verdeling, voertuigsnelheid en de overbrengverhouding van de aandrijflijn. Die gegevens worden gebruikt als referentie voor o.a. de snelheidsregeling (cruise control) en schakelstrategie. Deze regeling kan ook toegepast worden in niet-hybride voertuigen.
Thijs van Keulen heeft zijn slimme regelstrategie ook toegepast op een route in een computermodel voor een 40-tons truck en dat levert een besparing op van maximaal 6%.
De TU/e-onderzoeker gaat ervan uit dat over 5 à 10 jaar hybride trucks standaard worden uitgerust met een slimme regeling. Een kijkje in de toekomst van Thijs van Keulen: “Slimmer rijden maakt de vrachtauto niet alleen zuiniger, maar ook schoner, denk aan minder uitstoot van stikstofdioxide en minder roetdeeltjes. En nog schoner vrachtvervoer in het stadsverkeer door met de 12-tons truck in de stad '100% elektrisch' te gaan rijden.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.