Ads Top

Dure energie leidt tot sociale problemen

In het gesprek met interviewer Hans de Geus voorspelt Reijnders dat energieschaarste tot sociale problemen gaat leiden. Dat begint zich nu al te manifesteren. Bijvoorbeeld in de vorm van sociale huurders die in de problemen komen door hun hogere gas- en lichtrekening. Ze komen er budgettair simpelweg niet meer uit, ook woningbouwverenigingen merken dat. Maar dit is pas het begin. De hele maatschappij gaat tegen ingrijpende problemen aanlopen die zich niet meer met conventionele maatregelen laten oplossen. De totale herbezinning op energiegebruik en voorziening vereist een wezenlijk andere inrichting van onze manier van samenleven.
In de vierdelige serie Afrekenen met olie van RTL Z staat de vraag centraal welke gevolgen de uitputting van goedkope olievoorraden heeft voor onze welvaart en de economie. Interviewer Hans de Geus: Wij zijn enorm rijk geworden dankzij goedkope olie. Het overgrote deel van de welvaartsgroei van de afgelopen dertig jaar is eraan te danken. Maar die goedkope olie raakt op en dat heeft niet alleen gevolgen voor onze energievoorziening, maar ook voor onze economie en welvaart. Welke gevolgen dat zijn, probeer ik op een rijtje te zetten in deze serie interviews.

Uitzending: Afrekenen met olie, aflevering 4, maandag 13 juni, 14.20 uur. (Herhalingen op dinsdag 14 juni om 16.20 uur, woensdag 15 juni 9.20 uur, donderdag 16 juni 11.20 uur, vrijdag 17 juni 12.20 uur)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.