Ads Top

Provincie introduceert energiespel

De provincie Flevoland heeft een energiespel laten produceren dat op een speelse manier leert wat duurzaamheid inhoudt. Zestig Flevolanders maken kans dit bordspel te winnen: twintig personen door tussen 10.00 en 13.00 uur te luisteren naar radiopresentator Leo Schouwenaar van Omroep Flevoland (89.8 FM) en veertig door de beantwoording van twee vragen op www.flevoland.nl.
Het Energiespel Flevoland geeft inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het opwekken van duurzame energie. Het provinciebestuur zal het spel inzetten tijdens vergaderingen over duurzame energie en als relatiegeschenk. Gedeputeerde Anne Bliek wijst erop dat spelers zich van het milieu bewust worden: 'Door het spelen ervaart iemand welke ontwikkeling gerealiseerd moet worden om de provinciale doelstelling te halen van 60 % duurzame energie in 2013. Het zal sommige spelers opvallen dat de spelregels lijken op die van de Kolonisten van Catan.'
De oorsprong van het Energiespel Flevoland ligt in Noorwegen. De Universiteit van Trondheim, studierichting industrieel ontwerpen, heeft enkele jaren geleden als bachelor-eindopdracht het spel ontworpen `duurzaam omgaan met water'. Toen een aantal studenten met dit spel kennis maakte, ontstond bij hen het idee om het thema te verbreden tot duurzame energie en wel omgezet naar de Flevolandse situatie. De studenten, Trygve Rosenvinge uit Noorwegen en Lotte van den Berg uit Lelystad hebben het Energiespel Flevoland ontworpen onder begeleiding van professor Casper Boks van de NTNU (Norwegian University of Science & Technology) in Trondheim.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.