Ads Top

Eerste elektrische Tuk Tuk geïntroduceerd op Europese markt

Het Nederlandse bedrijf de Tuk Tuk Factory brengt de eerste volledige elektrische versie van de alom bekende Aziatische Tuk Tuk op de Europese markt. De introductie van deze recreatieve fun en duurzame Tuk Tuk zal plaats vinden op 19 oktober op de eCarTec in München, de grootste beurs op het gebied van elektrisch vervoer. Tuk Tuk Factory zoekt vanaf heden Europese partners voor sales & distributie.      Tuk Tuk Factory heeft een Europese Type goedkeuring voor 3 modellen elektrische Tuk Tuks. Het bedrijf produceert een 3-zits, een 6-zits en een cargo versie voor alle EU-landen. De concurrerende prijzen liggen tussen de 11.000 euro en 14.000 euro. Levertijd bedraagt 3 maanden.
Om aan de Europese eisen en regelgeving te voldoen is het voertuig volledig opnieuw ontworpen. Chief Engineer Dennis Harte: 'We hebben de grootste batterij die we konden vinden als uitgangspunt genomen en daar een voertuig omheen gebouwd. De stroom voor de stille en onderhoudsevrije AC motor komt van een 15kWh loodzuur batterij. Het chassis is ontworpen om de gigantische batterij van 400 kilo te dragen.'      De kwaliteit van de klassieke benzine Tuk Tuk voldoet in de ogen van de Tuk Tuk Factory niet aan de huidige milieu-, veiligheids- en kwaliteitseisen die gelden in Europa. De elektrische Tuk Tuks zijn daarentegen geknipt voor korte ritten in steden en daardoor dus ook voor elektrische aandrijving. De voertuigen zijn zeer stil, hebben geen uitstoot en scherp geprijsd. Afgelopen jaar hebben enkele elektrische prototypes rond gereden door Amsterdam en Rotterdam. Tijdens deze test is gebleken dat voornamelijk de toegenomen actieradius van het voertuig zijn sterkste punt is ten opzichte van andere kleine elektrische voertuigen. De Tuk Tuk's zware batterij zorgt voor 70 tot 80 kilometer bereik.
Volgens Roland Vos, directeur van de Tuk Tuk Factory, onderscheidt het voertuig zich door zijn groene en vrolijke karakter. Dit maakt de Tuk Tuk uitermate geschikt als mobiel billboard. Het voertuig zorgt voor besparing door de lage kosten per kilometer, maar kan door het reclamepotentieel meer inkomen genereren. Hij verwacht het voertuig voornamelijk te verkopen als city shuttle, evenementenvervoer, of stadscargo voertui

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.