Ads Top

Nieuwe leerstoel 'duurzame organisatie ontwikkeling' bij Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit heeft de nieuwe leerstoel 'sustainable organizational development' ingesteld. Danielle Zandee bekleedt deze positie en wordt daarmee één van de eerste hoogleraren in Europa op dit gebied. Sustainable organizational development richt zich op theoretisch onderbouwde vernieuwingen in organisaties, om zo een duurzame global society te helpen creëren.
Zandee en haar team zullen de kennis over organisatievernieuwing, het inrichten van organisaties op innovatie en collectief leren ontwikkelen en delen. Daarnaast richten zij zich ook op methoden voor participatief handelingsgericht onderzoek, zoals Apreciative Inquiry. Bij deze aanpak worden veranderprocessen vanuit waardering voor de positieve kenmerken van een organisatie ingezet en vooral door de medewerkers zelf ontwikkeld en ingevoerd.
Bij duurzame organisatieontwikkeling ligt de nadruk op denkbeelden, leidende waarden en de capaciteiten die duurzaamheid binnen de organisatie en van de organisatie als geheel mogelijk maken. Duurzaamheid als context en doel van verandering is een nieuwe tendens in organisatieontwikkeling en veranderkunde. De huidige financiële-, economische- en milieucrisis maakt duidelijk dat een wijziging in de manier waarop bedrijven zijn ingericht nodig is.
De leerstoel is ingebed in het Executive Management Development Center van Business Universiteit Nyenrode. De staf van dit center heeft veel ervaring met het ontwerpen en faciliteren van collectieve leerprocessen. Het werkt hierin nauw samen met organisaties die hun management- en organisatorische capaciteiten willen versterken.
Danielle Zandee heeft onder meer onderzoek gedaan naar de invloed van een waarderende aanpak op verandering in organisaties. Daarnaast heeft zij veel opleidingen voor multinationals en andere ondernemingen verzorgd. Zij promoveerde aan de Case Western Reserve University in Cleveland (USA). Voor haar huidige functie was zij Associate Professor Organizational Development & Change en programma directeur van het Advanced Management Program van Nyenrode Business Universiteit. Haar benoeming tot hoogleraar is per 1 oktober.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.