Ads Top

Warme Truiendag op Erasmus Universiteit

De verwarming op campus Woudestein gaat op vrijdag 6 februari 2015 twee graden omlaag. De Erasmus Universiteit Rotterdam doet op die dag weer mee aan Warme Truiendag, het landelijke initiatief om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. De actie resulteert op de Erasmus Universiteit in een energiebesparing van 12 procent. 

Op vrijdag 6 februari gaat de centrale verwarming op campus Woudestein met twee graden omlaag, van 21 naar 19 graden Celsius. Dat levert een energiebesparing op van 12 procent, wat gelijk staat aan 2,1 ton minder CO2-uitstoot. Ter vergelijking: de energiebesparing die op 6 februari op de universiteit moet worden gerealiseerd staat gelijk aan bijna 60 procent van het jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden.

Studenten en medewerkers wordt gevraagd om aanstaande vrijdag iets warms aan te trekken. Ze kunnen verder tips doorgeven om energie te besparen. Daarnaast is er een fotoactie en op de campus wordt verder met een opblaasbare ijsbeer aandacht gevraagd voor het klimaatprobleem.

Het is voor de derde keer dat de Erasmus Universiteit mee doet aan Warme Truiendag. De universiteit wil één van de duurzaamste campussen van Nederland worden. Doel is de CO2-uitstoot met in totaal 30 procent te verminderen. De nieuwe campus is voorzien van een reeks duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, groene daken en de afname van Hollandse windenergie. Daarnaast doet de EUR vanuit verschillende faculteiten wetenschappelijk onderzoek naar duurzaamheid. Een totaaloverzicht van duurzaamheidsactiviteiten op de Woudestein Campus is te vinden via de portal

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.