Ads Top

Aandeelhouders Nuon stemmen vóór verkoop aan Vattenfall


Een grote meerderheid van meer dan 90 procent van de aandeelhouders van Nuon heeft vandaag in een buitengewone aandeelhoudersvergadering vóór de verkoop van hun aandelen in het productie- en leveringsbedrijf van Nuon aan Vattenfall gestemd. Tevens werd met meerderheid ingestemd met de juridische splitsing van n.v. Nuon in een productie- en leveringsbedrijf (N.V. Nuon Energy) en een netwerkbedrijf (Alliander N.V.). De aandelen in Alliander blijven in handen van de huidige aandeelhouders.
De CEO van Nuon, Oystein Loseth, over het besluit van de aandeelhouders: "We stellen het vertrouwen van de aandeelhouders in onze strategische partner Vattenfall erg op prijs. We kijken terug op een vruchtbaar traject waarin we intensief met onze commissarissen, aandeelhouders en medezeggenschap hebben samengewerkt in het voornemen om een strategische partner te zoeken en in het opstellen van criteria voor deze partner. Vandaag nemen de aandeelhouders een belangrijke stap naar de toekomst voor zowel het productie- en leveringsbedrijf dat met Vattenfall samengaat als voor netwerkbedrijf Alliander dat in handen van de publieke aandeelhouders blijft."
De eerste aandelenoverdracht vindt plaats op 1 juli a.s. onder voorbehoud van goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit. De verkoop van aandelen aan Vattenfall zal gefaseerd plaatsvinden. Eerst wordt een belang van 49 procent verkocht. Het resterende belang zal gefaseerd worden overgedragen, waardoor Vattenfall uiteindelijk na zes jaar 100 procent van de aandelen verkrijgt. De gefaseerde overdracht van aandelen onderstreept het gezamenlijke commitment van Nuon's aandeelhouders en Vattenfall om de publieke belangen en de Nederlandse identiteit van Nuon te waarborgen. Er is een stichting opgezet om de publieke belangen te bewaken en te waarborgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.