Ads Top

Subsidie voor tankstations met alternatieve brandstoffen

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en provincies, regio's en gemeenten kennen gezamenlijk bijna 3,6 miljoen euro subsidie toe aan nieuwe vulpunten met groen gas, ethanol (E85) en biodiesel (B30). Verreweg de meeste subsidie gaat naar 53 vulpunten met groen gas. Ook drie vulpunten met E85 en vier vulpunten met B30 krijgen subsidie. Het subsidiebedrag is beschikbaar gesteld via het subsidieprogramma Tankstations Alternatieve Brandstoffen (TAB).
Het gebruik van groen gas, E85 (ethanol) en B30 (biodiesel) is beter voor het milieu en het klimaat en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Veel automobilisten en bedrijven zien op dit moment echter nog af van de aankoop van een auto die rijdt op alternatieve brandstoffen omdat deze slecht verkrijgbaar zijn. Het subsidieprogramma moet dit verbeteren.
De 53 groen gas vulpunten komen in Groningen (5), Friesland (2), Drenthe (3), Overijssel (5), Gelderland (10), Flevoland (1), Utrecht (1), Noord-Holland (10), Zuid-Holland (5), Noord-Brabant (6) en Limburg (5). De provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant krijgen alledrie een E85 vulpunt. De provincie Zuid-Holland krijgt één B30-vulpunt en Noord-Brabant drie B30 vulpunten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.