Ads Top

Essent zet eerste stap meer transparantie Nederlandse energiemarkt

Essent zet als eerste energieproducent in Nederland een stap naar meer transparantie op de Nederlandse energiemarkt. Via internet maakt Essent de totale direct beschikbare vrije capaciteit van haar energiecentrales op uur basis inzichtelijk voor iedereen. De komende maanden zal Essent de beschikbare data sterk uitbreiden. Zo zal ook de actuele output van alle grotere centrales beschikbaar komen en zelfs data over geplande en ongeplande productiebeperkingen als gevolg van revisies, onderhoud of storingen.
Peter Terium, CEO van Essent: "Tot nu toe is de Nederlandse energiemarkt wat betreft beschikbaarheid van productiedata verre van transparant en dat moet gewoonweg veranderen. Meer transparantie leidt tot een meer open en liquide markt en dat komt alle partijen ten goede. Hoe meer actuele data voor alle marktspelers beschikbaar zijn, hoe beter beslissingen genomen kunnen worden. Wij nemen nu het initiatief daartoe en ik nodig ook andere energieproducenten van harte uit ons voorbeeld te volgen."
Essent's moederbedrijf RWE begon in 2007 met het publiceren van netwerk- en productiedata. Informatie over ongeplande productiebeperkingen van energiecentrales werd binnen een uur na uitval van een unit online gezet. Op dit moment publiceert RWE de productiedata van alle stroomproducerende eenheden met een capaciteit groter dan 100 MW real time. De data en meer informatie zijn voor iedereen beschikbaar op www.rwetransparenz.com. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.