Ads Top

Torrcoal niet altijd milieuvriendelijk

In Rotem (Belgisch Limburg) is de bouw begonnen van een het Torrcoal Productiecentrum (TPC). Torrcoal is een soort steenkool die overblijft na verhitting van plantaardig materiaal. TPC roostert hout bij relatief lage temperaturen (250-300 ºC), bij afwezigheid van zuurstof. Het proces kan verschillende voordelen met zich meebrengen: de energie-inhoud van de biomassa neemt toe: men verdampt namelijk voornamelijk water en houdt zo energetisch een geconcentreerde versie van het bioafval over. Torrcoal is eveneens gemakkelijker te verhandelen als product: het lijkt op steenkool, wat handiger en efficiënter kan zijn dan het vervoeren van takken en stronken. Wanneer men het proces niet als een geïsoleerde activiteit gaat bekijken, maar als onderdeel van een groter geheel, dan ziet het er toch minder fraai uit.

2 opmerkingen:

 1. @ Jan Libbenga:
  Deze post is rechtstreeks overgenomen uit eerdere persberichten.
  Het is enkel jammer dat u een niet onderbouwd oordeel van de bond beter leefmilieu rechtstreeks overneemt en zelfs de titel van het artikel aan dit niet onderbouwde oordeel aanpast.
  Vooraleer u tot reposting overgaat, zou het u beter staan contact met de firma Torr-Coal op te nemen om vervolgens "uw" mening te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Onze" mening doet er niet toe. De mening van anderen wel, daar is naar toegelinkt. Dit blog publiceert wel vaker opinies van derden. Het staat u overigens vrij om op de inhoud te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.