Ads Top

Energiezuinige pellets drooghouden (i.m.)

Duurzame energie is een noodzaak geworden. De uitvinding van pellets komt dan ook als geroepen. Deze duurzame houten staafjes zijn ontzettend zuinig en geven veel energie af wanneer ze verbrand worden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven en particulieren ervoor kiezen om deze energiebron te gebruiken als de belangrijkste brandstof voor de verwarming van hun panden. De staafjes worden gemaakt van hout, wat betekent dat het belangrijk is om deze kleine energiebommen droog te houden. Wil je weten hoe je dat het beste doet? Hier vind je een aantal tips.

Een droge plek binnenshuis
Een opslagruimte binnenshuis is altijd de beste optie voor het opslaan van deze houten staafjes. Let er bij het kiezen van een ruimte op dat de omgeving vocht- en schimmelvrij is. Dit vocht kan namelijk in de staafjes trekken waardoor het verbranden van de houtpellets een stuk lastiger wordt. Een donkere maar goed geventileerde ruimte is daarom de beste keuze. Hier weet je zeker dat de staafjes niet nat worden en dat ze ook nergens naartoe kunnen gaan.

Een buitenopslag
Het kan natuurlijk zo zijn dat je ruimtegebrek hebt, waardoor het niet mogelijk is om de pellets binnenshuis op te slaan. Het is gelukkig ook mogelijk om deze staafjes buiten op te bergen. Een overdekte plek zoals een schuurtje of tuinhuisje is uiteraard de beste optie, mits deze ruimte schimmelvrij is. Hier worden de staafjes namelijk beschermd tegen eventuele regen en heb je zelf meer controle over de vochtigheid in de ruimte.

Netjes afdekken
Waar je deze houten staafjes ook opslaat: het is altijd belangrijk om ze goed af te dekken. Dit maakt de kans op overtollig vocht namelijk zo klein mogelijk. Zelfs binnenshuis kan de luchtvochtigheid oplopen door invloeden van het weer. Houtpellets worden het beste beschermd door een plastic afdekzeil. Dit zeil laat namelijk geen vocht door en is stevig genoeg om constant gebruikt te worden. Haal een afdekzeil bij de lokale bouwmarkt en je weet zeker dat je energiezuinige houtpellets het hele jaar door beschermd worden tegen vocht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.