Ads Top

Stedin voert verbeteringen uit aan elektriciteitsnet in Vlaardingen

Stedin werkt tot het voorjaar van 2013 aan een beter elektriciteitsnet in Vlaardingen-West. De installaties in het gelijknamige verdeelstation van de netbeheerder worden vernieuwd en uitgebreid. Daardoor is het elektriciteitsnetwerk in het gebied op afstand bestuurbaar en is er meer capaciteit. Stedin investeert in dit project ruim 3,5 miljoen euro.
In het zogenoemde 25/10 kV (25.000/10.000 Volt) verdeelstation Vlaardingen-West aan de Industrieweg worden de oude schakelsystemen vernieuwd en bovendien wordt het aantal zogenoemde velden uitgebreid. Dat biedt meerdere voordelen. Bij een eventuele stroomuitval is de storing sneller op te lossen voor Stedin, doordat het systeem gedeeltelijk op afstand bedienbaar is vanuit het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC) van de netbeheerder. In het station wordt bovendien een vierde 25/10 kV transformator bijgeplaatst en aangesloten op het net.
Tot het voorjaar van 2013 is Stedin in en om het station bezig met de werkzaamheden aan het elektriciteitsnet. Dit betreffen verbeteringen aan het 10 kV net. Afhankelijk van de toekomstige behoefte van industriële klanten in de Vlaardingse bedrijfshavens wordt later in 2013 ook de capaciteit van het 25kV net verder aangepakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.