Ads Top

Twaalf duurzame organisaties lanceren kieswijzer

Onlangs lanceerden twaalf duurzame organisaties waaronder De Natuur en Milieufederaties de duurzame kieswijzer Klimaatkeuze.nl De kieswijzer geeft kiezers inzicht in de duurzaamheid van het energie- en klimaatbeleid van politieke partijen. Onder het motto 'Kies voor klimaat, kies voor de toekomst' willen de initiatiefnemers de kiezers en de politieke partijen aansporen tot meer klimaatvriendelijke keuzes.
Dat is hard nodig, vinden de initiatiefnemers. Nederland loopt in vergelijking met andere Europese landen immers ver achter op het gebied van CO2-reductie en de inzet van duurzame energie. Zo haalde Nederland in 2010 slechts een schamele 3,8% van alle energie uit duurzame bronnen. Ter vergelijking: bij oosterbuur Duitsland is dit 17%. Het kan dus wel, als de politiek maar duidelijke duurzame keuzes maakt. Daartoe roepen de organisaties met Klimaatkeuze.nl op.
Als het aan de initiatiefnemers van Klimaatkeuze.nl ligt, stemmen zo veel mogelijk mensen op partijen met een duurzaam energie- en klimaatbeleid. Er zijn zes belangrijke klimaatthema's uitgewerkt:
1. Nederland vermindert de CO2-uitstoot in 2020 met 40 procent 2. Grootverbruikers van energie gaan meer belasting betalen 3. Maak kolenstroom duurder door hogere belasting 4. Stimuleer schone en decentrale energieopwekking 5. Er komen geen nieuwe kerncentrales 6. Stimuleer vleesvermindering door belastingen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.