Ads Top

Vergroening wagenpark zet verder door

Het wagenpark in Nederland wordt steeds groener. Het aantal nieuw afgeleverde auto's met een A-label is met 45,2 procent toegenomen sinds 2008 terwijl de CO2-uitstoot over die periode met 17,4 procent verminderd is. Dit blijkt uit een analyse over het aantal afgeleverde auto's die de afgelopen drie jaar door WagenPlan Autolease zijn ingezet.
In 2011 bestaat 59,7 procent van het aantal afgeleverde auto's uit een A-label. In 2008 was dat nog maar 14,5 procent. Deze stijging komt door de Europese regelgeving en het Nederlandse beleid om het aanbod en de verkoop van zuinige auto's te bevorderen. 40 procent van het totale wagenpark van WagenPlan bestaat nu uit auto's met een A-label.
Ook de CO2-uitstoot is fors lager. Waar in 2008 de gemiddelde uitstoot nog 156,8 gram per kilometer was, is deze in 2011 teruggedrongen naar 129,5 gram per kilometer. Wijnand Akkerman, directeur van WagenPlan licht toe: 'Het duurzame beleid van bedrijven begint zich eindelijk door te vertalen naar het leasebeleid. Daarnaast zorgen brandstofbesparingsprogramma's er voor dat ook berijders bewuster en zuiniger rijden'. Volgens de nieuwe regelgeving van de Europese Commissie mag de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's in 2015 in de EU maximaal 130 gram per kilometer bedragen. 'Dit is dus alleszins haalbaar', aldus Akkerman.
Ondanks deze daling heeft WagenPlan ook dit jaar de CO2 uitstoot van haar wagenpark gecompenseerd. Dit is gedaan door te investeren in een duurzaam project, dit jaar is dat een windmolenpark. Voor 2012 heeft WagenPlan samen met de Stichting Natuur en Milieu het doel gesteld om met de gemiddelde uitstoot van de nieuwe auto's onder de 120 gram per kilometer te blijven. "We doen dit door onze klanten te laten zien dat duurzaamheid en kostenbesparing samen gaan. Een zuinige auto die schoner is voor het milieu verbruikt ook minder brandstof. Verder pleiten we voor schone en aantrekkelijke nieuwe auto's. Dat groen rijden niet saai hoeft te zijn laat bijvoorbeeld de 100% elektrische Tesla Roadster zien."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.