Ads Top

Rijden op frituurolie

Advies- en ingenieursbureau DHV doet mee aan de ‘Wonders of Waste’-rally en vertrekt donderdag 17 mei met twee auto’s vanuit Rotterdam naar Rome. Eén auto rijdt op gebruikte frituurolie, de andere is een elektrische auto. Finish is na tweeënhalve dag bij het Colosseum in Rome.
‘Wonders of Waste’ is een 1.600 kilometer lange rit van Rotterdam naar Rome. Deelnemers mogen alleen gebruikte frituurolie als brandstof gebruiken en moeten deze onderweg gratis zien te krijgen. De organisator van de rally, The 7 Adventures, wil hiermee laten zien dat gebruikte frituurolie geen afval is maar recyclebaar en een milieuvriendelijke brandstof.
De poging van het DHV-team om ook 100% elektrisch in Rome te komen ziet het team als een ‘fact finding mission’. Jan Henk Tigelaar, lid van het vijfkoppige team en adviseur bij DHV: “Elektrisch rijden zit in de lift. In Nederland en de rest van Europa begint het straatbeeld langzamerhand te veranderen. Toch wordt de elektrische auto nog niet gezien als volwaardig alternatief voor een auto met een verbrandingsmotor. Dat is begrijpelijk als je kijkt naar het bereik van slechts 100-150 km. Daarom zien wij het als een nulmeting van de staat van elektrisch rijden in Europa.”
Op de terugweg gaat het DHV-team langs de Nürnburgring om een snelle ronde neer te zetten op gebruikte frituurolie en op elektriciteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.