Ads Top

'Hackers' bouwen energie-apps voor Essent

Een 30 uur durende ‘Hack Battle’ heeft Essent vier energie-apps opgeleverd. Het wedstrijdje ‘app ontwikkelen’ vond plaats tijdens de internationale technologieconferentie The Next Web in Amsterdam. Voor Essent zijn de vier apps de eerste stap naar een co-creatieproces met ontwikkelaars én klanten.
In de ‘Hack Battle’ kregen zo’n honderd programmeurs slechts dertig uur de tijd om een app te ontwikkelen. De hackers mochten gebruik maken van data- en communicatieplatforms (zogeheten API’s) die door bedrijven als Facebook, Spotify en KPN ter beschikking waren gesteld. Ook Essent heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Tendril een platform beschikbaar gesteld.
Alle deelnememende programmeurs zijn nu uitgenodigd om mee te doen aan een zogenaamde co-creatiepilot. Essent hoopt dat deze pilot leidt tot een energie-app die ze daadwerkelijk op de markt kan brengen. ‘De hackbattle was voor ons een goede manier om mensen te vinden die ons hierbij kunnen helpen. Een groot aantal developers heeft al toegezegd’, aldus Lisette. Deze pilot, waaraan ook klanten meedoen, start deze zomer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.