Ads Top

Op naar een duurzaam record in thuishaven Rotterdam

Studenten van de Hogeschool Rotterdam en een scholierenteam van het Da Vinci College vertegenwoordigen de provincie Zuid-Holland dit jaar in de Europese Shell Eco-marathon. Samen met 3000 andere Europese studenten staan zij voor de uitdaging om zelf een auto te ontwerpen en te bouwen waarmee ze op zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk rijden op een nieuw stratencircuit rondom Ahoy in Rotterdam. De zuinigheidswedstrijd vindt plaats van 16 t/m 19 mei.
Het team van de Hogeschool Rotterdam doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de Shell Eco-marathon. Dit jaar komt Hogeschool Rotterdam met twee teams en een splinternieuw voertuig: de Triga. Met het nieuwe voertuig heeft het team als doelstelling om minimaal 1 op 2500 te rijden.
Het is de eerste keer dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee is de competitie voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De verplaatsing van de Shell Eco-marathon Europa naar de openbare weg maakt de wedstrijd nog uitdagender voor de 200 teams uit 24 landen, de wedstrijd kent hiermee een nieuw startpunt voor het meten van de records.
Door de competitie op de openbare weg te houden, wordt de praktische toepasbaarheid voor de toekomstige mobiliteit en energie-efficiëntie nog beter zichtbaar. Na 28 jaar wordt de wedstrijd in Nederland verreden met de gemeente Rotterdam als gaststad.
Met zeventien teams van veertien verschillende universiteiten, hogescholen, middelbare scholen en een ROC, is Nederland één van de best vertegenwoordigde landen tijdens de Shell Eco-marathon Europa. Vorig jaar vielen de studenten van de Haagse Hogeschool in de prijzen met de zuinigste waterstofvierwieler van Europa.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.